10. Juli 2020

Bitcoin, Chain Link, Dash Price Analysis: 10 juli

Von admin

Bitcoin is gevallen. Niet veel, maar Bitcoin viel de afgelopen 24 uur. In de perstijd werd Bitcoin verhandeld tegen $9171 met een 24-uurs handelsvolume van $5,7 miljard.

En de effecten van de val van Bitcoin, vanwege de hoge correlatie tussen de koningsmunt en de alts, werden door de rest van de markt gevoeld, inclusief cryptos zoals Chainlink en Dash.

Bitcoin [BTC]

De belangrijkste cryptocrisis ter wereld, Bitcoin slaagde er opnieuw niet in om zijn onmiddellijke weerstand op de hitlijsten te doorbreken, waarbij BTC kort na een dergelijke poging met meer dan 3% daalde tijdens de laatste 24 uur. Op het moment van schrijven, geprijsd aan $9141, handelde BTC nog steeds ver weg van zijn weerstand aan $9.695, en bij uitbreiding, zijn 2020-hoog. De laatste waardevermindering van de Bitcoin-prijs is weer een andere in een reeks van dergelijke bewegingen, waarbij de koningsmunt nog steeds binnen een vaste prijsband op de grafieken wordt gewaardeerd.

De stippellijnen van de Parabolische SAR waren het bewijs van de beestachtigheid in de Bitcoin-markt, met hetzelfde waargenomen ver boven de prijskaartjes. Op dezelfde manier merkte de Chaikin Money Flow een steile daling op de grafieken op, met de CMF-dobbelstenen in de richting van 0,20, voordat ze zich stabiliseerden.

Ondanks het feit dat de prijsprestaties van Bitcoin Method lijken te stagneren, blijven beleggers de grootste cryptocurrency ter wereld hamsteren. Ondanks de verwachtingen dat de prijspomp na de halvering niet onmiddellijk wordt gehaald, blijven sommigen zelfs hoopvol, waarbij de gelijkenissen met de prijscyclus van goud ook op hetzelfde wijzen.

Integendeel, de spot- en derivatenvolumes van Bitcoin zijn dit jaar aanzienlijk gedaald, vooral sinds de marktcrisis in maart.

Chainlink [LINK]

Chainlink, de 12de grootste cryptocentrische markt, is niet alleen in 2020, maar in de loop van de laatste 10 maanden of zo, een van de best presterende markten geweest. In feite, met YTD rendementen van meer dan 219% in de perstijd, zette LINK veel van de andere crypto’s van de markt in de schaduw.

Met een prijs van 5,85 dollar daalde LINK met bijna 8% ten opzichte van de grafieken van de afgelopen 24 uur. Het moet echter worden opgemerkt dat de huidige daling van de markt op de rug van LINK’s exponentiële stijging op de grafieken kwam, met de cryptowandeling met bijna 40% in de loop van een paar dagen.

Terwijl de monding van de Bollinger Bands leek te sluiten, een teken van het verminderen van de marktvolatiliteit, lag de MACD-lijn ruim onder de signaallijn op de grafieken en onderstreepte de beestachtigheid in de markt.

Chainlink was onlangs in het nieuws nadat crypto-lender Nexos plannen aankondigde voor integratie met Chainlink’s orakels.

Dash [DASH]

Als een van de belangrijkste privacymunten van de markt heeft DASH de afgelopen maanden gestaag zijn marktaandeel verloren, wat blijkt uit het feit dat het op de 24e plaats op de grafieken van CoinMarketCap stond. Net als Chainlink heeft ook DASH een opvallende stijging in de grafieken laten zien, met een waarde van meer dan 8,37%. Maar daarna volgde de laatste depreciatie van DASH, waarbij de crypto met bijna 2,5% daalde.

Terwijl de Awesome Oscillator een dalend marktmomentum liet zien, ging de Relative Strength Index richting de oververkochte zone op de grafieken.

De cryptocurrency was het laatst in het nieuws nadat crypto-analytische firma Chainalysis steun aankondigde voor de privacy-munt.