28. November 2020

Deutsche Bank sanoo, että sijoittajat suosivat yhä enemmän Bitcoinia yli kullan inflaatioriskinä

Von admin

Saksalaisen sijoituspankin Deutsche Bankin analyytikoiden mukaan Bitcoinin vetovoima vaihtoehtona arvopaperivarastona on vahvistumassa.

„Näyttää olevan kasvava kysyntä käyttää bitcoinia siellä, missä kultaa käytettiin dollaririskin, inflaation ja muun suojaamiseen“, ZeroHedgen mukaan Jim Reid, toimitusjohtaja, globaalin perusluotostrategian johtaja .

Kannattajat ovat pitäneet Bitcoinia pitkään digitaalisena kullana sen rajoitetun, ennakoitavan tarjonnan ja käyttötapauksen vuoksi arvovarastona pankkivaikutusten ulkopuolella.

Tilaa Blockchain Bites , päivittäinen päivitys uusimmista tarinoista.

Sähköpostiosoitteesi

Rekisteröitymällä saat sähköpostiviestejä CoinDesk-tuotteista ja hyväksyt ehdot ja tietosuojakäytännön.

Vaikka bitcoin on noussut 144% tänä vuonna, kulta on noussut 22%. Molemmat varat näyttävät hyötyneen inflaatiota kiihdyttävästä raha- ja finanssipolitiikasta, jonka keskuspankit ja hallitukset ovat käynnistäneet ympäri maailmaa koronaviruspandemian taloudellisen laskeuman hillitsemiseksi.

Salausvaluutta on noussut yli 25% pelkästään tässä kuussa huolimatta toivomuksista nopeaan maailmantalouden elpymiseen mahdollisissa koronavirusrokotteissa ja parantuneessa riskinottohalussa osakemarkkinoilla. Kulta on kuitenkin täyttänyt maineensa paratiisivarana laskemalla 1% tähän mennessä tässä kuussa.

Toisaalta kullan ja hopean ja toisaalta bitcoinin välinen ero on yksi tämän kuukauden omituisuuksista Reidin mukaan

Yhdysvaltalaiset lääkevalmistajat Pfizer ja Moderna ilmoittivat aiemmin tässä kuussa rohkaisevista tuloksista kokeellisista koronavirusrokotteistaan, mikä laukaisi rahan kiertämisen kulta- ja muusta turvasatamasta ja riskivarasta.

Reid kertoi Bloombergille aiemmin tässä kuussa, että koronavirusrokotteet vastaavat globaalia finanssipoliittista stimulaatiota. Deutsche Bank Wealth Managementin maailmanlaajuinen sijoitusjohtaja Christian Nolting sanoi , että inflaatio voi nousta maltillisesti vuosina 2021 ja 2022, mikä on hyvä osakkeille ja kullalle.

Lehdistöaikana bitcoin käy kauppaa lähellä 17550 dollaria, kun taas kulta vaihtaa kättä 1860 dollarilla unssilta.