Norjalainen teollisuuden jättiläinen Aker luo Bitcoin-yksikön

Aker ASA on tullut kasvavaan luetteloon yrityksistä, jotka ovat sijoittaneet Bitcoiniin.

  • Norjalainen pörssiyhtiö Aker ASA on perustanut uuden Bitcoin-sijoitusyksikön nimeltä Seete.
  • Yritys on varannut Seetelle 500 miljoonan Norjan kruunun (58 miljoonaa dollaria) alkupääoman.
  • Bitcoiniin sijoittamisen lisäksi Seete jakaa varoja Bitcoin-ekosysteemin sisäisiin projekteihin.

Norjalainen teollisuussijoitusjätti Aker ASA on käynnistänyt Bitcoin-sijoitusyksikön lehdistötiedotteen mukaan.

Aker ASA jakaa 58 miljoonaa dollaria BTC: lle

Aker ASA ilmoitti 8. maaliskuuta, että se on perustanut uuden kryptovaluutta-sijoitusyhtiön nimeltä Seete.

500 miljoonan Norjan kruunun (58 miljoonan dollarin) alkupääomalla yritys tekee ensimmäisen Bitcoin-ostonsa. Nykyisillä hinnoilla Seete ostaa todennäköisesti noin 1160 BTC. Aker ASA sanoo, että Seete pitää kaikki likvidejä varojaan käteisen sijaan.

Seete suorittaa myös päästöttömiä todentamistoimia. Tämä muotoilu tarkoittaa, että yritys osallistuu Bitcoin-kaivostoimintaan vaihtoehtoisten energialähteiden avulla.

Lisäksi Seete investoi erilaisiin innovatiivisiin projekteihin Bitcoin Evolution ja muodostaa kumppanuuksia johtavien pelaajien kanssa. Aker ASA sanoo, että se on jo tehnyt yhteistyötä Bitcoin-kehitysyhtiön Blockstream kanssa kaivostoiminnoissa ja uusissa sivuketjuhankkeissa.

„Olemme erittäin innostuneita teollisista mahdollisuuksista, joita Bitcoin ja blockchain-tekniikka avaavat, ja haluamme osallistua voimakkaasti siihen“, Aker ASA: n toimitusjohtaja Øyvind Eriksen sanoi. „Odotamme innolla näiden ja muiden sovellusten käsittelyä yhdessä Blockstreamin ja muiden kumppaneiden kanssa.“

Yritysten Bitcoin-sijoitukset nousussa

Tämän uutisen kanssa Aker ASA tulee kasvavaan luetteloon julkisesti noteeratuista yrityksistä, jotka ovat saaneet Bitcoin-altistuksen.

Äskettäin sähköajoneuvoyritys Tesla investoi 1,5 miljardia dollaria Bitcoiniin. Yritystiedoteyritys Microstrategy lisäsi tällä viikolla myös 10 miljoonaa dollaria BTC: tä nykyiseen 2 miljardin dollarin Bitcoin-saldoonsa. Muualla maksuyritys Square omistaa yli 400 miljoonaa dollaria Bitcoinia.

Aker ASA: n nettovarallisuusarvo on yli 6 miljardia dollaria ja sillä on valtava vaikutus Norjan teollisuudessa, kuten rakennus-, kalastus- ja konepajateollisuudessa. Sellaisena tästä investoinnista voi tulla katalysaattori, joka kannustaa useampia yrityksiä etsimään altistumista Bitcoinille.

Comments are closed.

Post Navigation